Murhus

Om dere er på jakt etter drømmeboligen vil vi tillate oss å anbefale et murhus. Det vil være en god investering både for lommeboka og familielivet. Vi har et bredt utvalg av funksjonelle og moderne murhus dere kan velge blant i vår huskatalog, eller dere kan få tilpasset husprosjektet til deres spesifikke ønsker og behov.

Vi her hos Murmester Lindgren har flere ganger levert nøkkelferdige hus og tilbyr god hjelp og veiledning gjennom hele prosessen. Sammen med våre dyktige underleverandører tilbyr vi alt fra gode og gjennomtenkte «pakkeløsninger» til fleksible og spesialtilpassede totalleveranser.

Som husbygger kan du velge mellom leca, teglstein og porebetong som bygningsmateriale for ditt murhus. Hus oppført i mur har mange gode kvaliteter og fordeler. Vi tillater oss å nevne noen:

1) Lydisolerende
En stor fordel ved murhus er at de isolerer godt mot støy fra utsiden. I noen områder kan støyforurensing utenfra være en utfordring, og da anbefales det sterkt å benytte mur som bygningsmateriale.

Mur gir også økt støyisolasjon innendørs, sammenligning med tre.

2) Vedlikeholdsvennlig
Sammenlignet med trehus som trenger å beises eller males hvert 4.-8. år, er murhus tilnærmet vedlikeholdsfrie. Utvendig vedlikehold begrenser seg til normal rengjøring av fasadene. Altså, mer tid til familie og hygge, og mindre tid og penger til husskraping og maling!

3) Temperaturvennlig
Vi bor i et fantastisk land med skiftende årstider. Et murhus «tilpasser» seg årstidene fordi mur er et «tregt» materiale som opptar og lagrer temperaturen rundt seg og avgir den svært langsomt. Det betyr et svalere og mer behagelig inneklima om sommeren, og lavere fyringsutgifter om vinteren siden veggene holder på varmen i vinterkulda.

4) Allergivennlig
Mur som bygningsmateriale gir bedre inneklima og sunnere hus.

5) Brannsikkerhet
Et viktig moment som taler for å bygge et hus i mur er brannsikkerheten. Mur brenner ikke og dette fører til at boliger i mur har svært lav risiko for brann. I Norge er det hvert år flere husbranner i trehus.